I Svebølle står maskinerne aldrig stille

Allan Bonde Kristensen fra Svebølle Entreprenør- og maskinudlejning husker stadig en tid, hvor byggebranchen var præget af sæsonarbejde og flere måneders stilstand. Sådan er det ikke længere. I dag arbejder han og hans folk i døgndrift.

Det var tilfældigheder, en rendegraver og lysten til at tjene lidt ekstra håndører, der satte Allan Bonde Kristensen på sporet af den millionforretning, han driver i dag. En forretning, der tæller 40 mand, 80 maskiner og kunder blandt nogle af Danmarks største entreprenører.

Tema: Energi til hverdagen

I DCC Energi sælger vi produkter til en lang række af Danmarks virksomheder – brændstoffer og smøremidler, der er med til at sikre en effektiv og gnidningsfri produktion og hverdag. Det gælder blandt andet for Svebølle Entreprenør- og Maskinudlejning.

”Jeg var kun 24 år, da jeg begyndte. Min far havde sin egen lille forretning, og det lå jo lige til højrebenet at arbejde for ham – og i øvrigt låne en af hans maskiner og tilbyde min arbejdskraft rundt omkring i Svebølle, hvor vi boede,” siger en af Danmarks mest succesfulde forretningsmænd, der i dag kan se tilbage på knap 25 år i en branche, der er blevet større, mere tidspresset og langt mere kompleks med tiden.

”I de første år arbejdede jeg typisk på byggepladser i København – og det gik stille og roligt. Jeg takkede også ja til forskelligt forefaldende arbejde – lavede en indkørsel her og en flisebelægning der, og så tog det pludselig fart. I kølvandet på finanskrisens konkurser, opkøb og sammenlægninger opstod der et behov for at kunne leje både maskiner og medarbejdere med ganske kort varsel, og så slog jeg til,” siger Allan Bonde Kristensen, der i dag omsætter for 78 millioner kroner om året – og leverer både mandskab og maskiner til entreprenørvirksomheder som for eksempel NCC, Arrild, Zøllner og Akea.

Alt sammen store selskaber, der bygger, udbygger og omstiller vores byer, og som i den grad har brug for det Allans virksomhed kan levere: God planlægning, velsmurte maskiner, et sammentømret team og evnen til at omstille sig hurtigt, når der er brug for det.

Gode brændstoffer, kvalitetssmøremidler og pålidelig levering er alfa og omega for os. Ellers risikerer vi jo, at vores produktion bliver ustabil, og at vi ikke kan opretholde den gode service, vi lever af”

Allan Bonde Kristensen, Svebølle Entreprenør- og Maskinudlejning

”Entreprenørbranchen er blevet mere presset på tid, på penge og på hele tiden at skulle levere hurtigere og hurtigere. Som underleverandør er jeg ofte med, når et projekt har brug for hjælp. Når tidsplanen er begyndt at skride. Når der er behov for dygtigt mandskab og de helt rigtige maskiner for at nå i mål,” siger Allan Bonde Kristensen, der ikke mener, at selve arbejdet har ændret sig synderligt gennem årene, men at tidspresset – og dermed måden, der bliver arbejdet på – er markant anderledes end tidligere.

Omstillingsparat og leveringsdygtig

”Vi arbejder hele tiden i dag. Sådan var det ikke, da jeg begyndte den her forretning. Dengang var hverdagen præget af sæsonarbejde. Man knoklede derudaf i forårs- og sommermånederne og blev hjemme og skruede på sin maskine i vinterhalvåret. Sørgede for at den var vedligeholdt, velsmurt og klar til næste sæson,” lyder det med et eftertænksomt blik fra Allan Bonde Kristensen, der står på en af årets helt store byggepladser – Off Site Cabling Copenhagen 07 – i Taastrup, og fortæller.

Hans team arbejder bag ham iført sikkerhedssko, sikkerhedsbriller og stærkt gule refleksuniformer, da de er i gang med et storstilet projekt for Akea. De arbejder med at sikre strømforsyningen til Microsofts nye datacenter.

”For mig betyder energiomstillingen mere arbejde, flere projekter og masser af spændende udfordringer. Den betyder lange arbejdsdage og konstant omstillingsparathed. Jeg skal være der, når et kabel bliver gravet over, når en tidsplan skrider, og når sikkerhedskravene og projektets kompleksitet kræver endnu mere overblik og detaljestyring,” siger han og understreger, at verden – set fra hans bord – aldrig står stille.   

Tungen lige i munden

”Når vi bygger projekter i så stor en skala, som vi typisk gør det her i forretningen, så er der altid noget at lave. Maskinerne kører 24/7, og jeg er stort set altid på arbejde. De store byggeprojekter er skåret ind til benet i en sådan grad, at de kræver en konstant finger på pulsen. Går det galt, koster det bygherren millioner,” siger Allan Bonde Kristensen. Det kræver en masse erfaring og evnen til at forudse vanskeligheder, hvis man vil levere efter planen, uden uheld og til tiden.

”Og det er ofte dér, vi kommer ind i billedet. For der opstår altid noget uforudset på en byggeplads. Der er altid behov for at revurdere, evaluere og justere på de planer, der allerede er lagt. Og når planen skrider, og der bliver behov for ekstra arbejdskraft, så ringer de til os efter dygtigt mandskab og pålidelige maskiner,” smiler han.

Det er netop hans og kollegernes viden om hverdagen, den enkelte maskine og de helt lavpraktiske forhold på byggepladsen, der er styrken i Svebølle Entreprenør- og maskinudlejning.

”Jeg kan køre alle maskinerne, og selvom jeg nu står i spidsen for en millionforretning, er jeg ikke bleg for at flytte jord en hel dag, hvis der er behov for det. Det var trods alt sådan, jeg startede,” slutter Allan Bonde Kristensen.

Kontakt os

Vores erhvervskonsulenter er klar til at tage imod din bestilling og svare på spørgsmål

Ring 7010 2200