Drømmen om en lydsvag varmepumpe fik liv med en totalløsning fra DCC Energi

Bor man i rækkehus, bor man tæt på naboerne. Derfor var Lars Espersen aldrig i tvivl om, at skiftet fra naturgas til en varmepumpe i rækkehuset i Farum krævede en lydsvag løsning.

Netop sådan en havde Bosch udviklet, men til den tidligere el-ingeniørs skuffelse var den model udsolgt alle vegne. Og så alligevel ikke, viste det sig, da en mail med et nyt varmepumpetilbud fra DCC Energi landede i Lars Espersens indbakke.

Lars Espersen om installationen:

"Vi var så heldige, at DCC Energi havde den specifikke Bosch-varmepumpe på lager. Det satte gang i en hurtig proces, hvor vi fik lavet en god aftale og mødte en meget professionel installatør, der fra start forstod vores behov på en yderst kompetent måde.

Og da DCC Energis installatører først gik i gang, har jeg aldrig oplevet noget lignende. De knoklede fra morgen til aften i to dage og så var vi oppe og køre med varmen,” 

Behov for specialløsning

Alle huse i kvarteret har i forvejen en varmepumpe, der går isoleret til det varme vand, mens opvarmning sker med et gasfyr. Da det var for kompliceret og dyrt at udbygge den eksisterende varmepumpe, skulle løsningen fra DCC Energi alene drive gulvvarmen, der er i hele huset.

Så skiftet til den nye 5 KW Bosch-varmepumpe betød et farvel til det 14 KW gasfyr, huset var født med var i huset. I stedet opvarmes det nu med en energieffektiv og billigere løsning.

”Vores opvarmning bliver både grønnere og billigere. Ikke mindst i lyset af, at vi fik opsagt vores fastprisaftale på naturgas, da gasprisen steg kraftigt i 2022. I virkeligheden var det dråben, der gjorde, at vi tog fat i DCC Energi, der professionelt og hurtigt hjalp os i mål,” påpeger Lars Espersen.

Lars Espersen om støjniveauet:

"Skiftet til varmepumpen har været smertefrit, og DCC Energi har været meget opsøgende og hurtige. Alt har spillet fra start, og vi holder fint 22,5 grader,” smiler han og slår fast, at også de klare forventninger om den lydsvage varmepumpe er indfriet.

Der er ikke én, der har bemærket noget. De naboer, der har været forbi for at se vores løsning, har faktisk spurgt om den virkelig kørte, selvom den var i fuld drift”

Inspiration til naboer

Som el-ingeniør har Lars Espersen en naturlig teknisk nysgerrighed. Det ses i indkørslen, hvor familien som de første i kvarteret parkerede en elbil. Ligeså med den nye varmepumpeløsning, hvor huset i nummer 42 er første af alle til at skippe gasfyret.

”Naboerne kalder mig med et smil for foregangsmand, og vores investering i elbil og varmepumpe hænger da givet også sammen med min faglige baggrund. Det med foregangsmand tænker jeg, er kærligt ment. For vi har skam haft fremvisning af vores løsning for naboerne, som jo nu kan høste af vores erfaringer,” siger han.

På spørgsmålet om, hvorvidt Lars Espersen kan anbefale andre at investere i en varmepumpeløsning fra DCC Energi, lyder prompte et ”ja, til enhver tid”

 

Faktaboks:

Lars Espersen, 73 år.

Rækkehus på 119 m2 i Farum med gulvvarme over alt.

Skiftede i november 2022 fra gasfyr til varmepumpe.

Topmoderne og lydsvag Bosch luft-til-vand varmepumpe (Bosch Compress 7400i AW 5KW).

DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
CVR: 32141846

LinkedInFølg os på LinkedIn

Kundeservice:
70 10 20 10
[email protected]


FacebookFølg os på Facebook

Shell Licensee
a DCC business