Smøremidler

Kvalitetsprodukter, rådgivning og levering fra eget lager i Danmark

Vi tilbyder kvalitetsprodukter fra to af verdens bedste producenter af smøreolier. Vi hjælper med at finde den optimale løsning til at få dækket de forskellige behov for smøring, og vi kan levere fra dag til dag fra eget lager i Danmark.

Alle Gulf og Shell produkter består af baseolier af højeste kvalitet tilsat forskellige additiver i forskellige mængde som for eksempel antioxidanter, detergenter, antiskummidler og korrosions-inhibitorer. Det testes nøje, at det enkelte produkt har netop de egenskaber, som en bestemt motortype kræver til en bestemt smøreopgave.

Shell International har stort fokus på kvalitet. Også inden for smøremidler producerer Shell high performance produkter.

I takt med den nyeste motorteknologi udvikler Shell løbende smøremidler, der opfylder nye og skærpede krav til produktegenskaber.

Shell smøremidler

Gulf Oil International har lang tradition for produktinnovation, som nutidens kvalitetsprodukter bygger videre på.

Den løbende produktudvikling foregår i tæt samarbejde med internationale motorfabrikanter, de såkaldte OEMs (Original Equipment Manufacturers).

Gulf smøremidler

JAX er en meget velrenommeret producent af fødevaregodkendte smøremidler. JAX har udviklet fødevaregodkendte produkter i mere end 65 år og med 300 patenter og 400 produktformuleringer har JAX verdens største portefølje af fødevaregodkendte produkter.

JAX fødevaregodkendte smøremidler

Om motorolie

For optimal smøring skal olien passe til motoren

Smøreoliens vigtigste opgave er at nedsætte friktionen mellem bevægelige dele i motoren ved at danne et adskillende lag mellem delene - en såkaldt smørefilm og derved forhindre slid. Derudover leder smøreolien varme væk, renser og opsamler snavs, forhindrer rust og tætner mellem cylinderforinger og stempler.

Hvilken smøreolie skal jeg bruge?

Alle motorproducenter anbefaler en speciel type olie til netop deres motor, de såkaldte specifikationer som står i instruktionsbogen.

Motorolier kan blandes, men det påvirker kvaliteten. Når der skal efterfyldes olie (toppes op) på motoren, kan alle motorolier blandes, men kvaliteten for blandinger må generelt forventes at være på niveau med den laveste kvalitet, der indgår.

Alle olier har en eller flere specifikationer, som er trykt på emballagen. Disse består af de generelle amerikanske specifikationer fx API SN eller de europæiske specifikationer fx ACEA A3/B3 og fabrikanternes specifikationer (OEM= Original Equipment Manufacturer) som fx VW 504.00/507.00 eller PSA B71 2312.

Der er også altid en viskositetsangivelse fx 5W-30.

Smøreoliens viskositet

En olies viskositet beskriver evnen til at flyde ved forskellige temperaturer. Ved for eksempel en 5W-30 olie er det første tal et udtryk for den laveste temperatur, hvor olien stadigvæk flyder. W står for Winter og angiver viskositeten i kold tilstand. Det andet tal angiver flydeevnen ved driftstemperatur 100 °C.

Generelt giver lavere viskositet en hurtigere smøring ved koldstart og højere viskositet giver bedre beskyttelse ved høje temperaturer. Dog vil motorfabrikanterne gerne have så letflydende olier som muligt fx 0W-16 eller 0W-20 olier, da en letflydende olie genererer mindre friktion, dermed skal der bruges færre kræfter til at bevæge motoren rundt, og det betyder reduceret brændstofforbrug.


Vi er klar med råd og vejledning om smøreolier

Vores erhvervskonsulenter er klar til at tage imod din bestilling og svare på spørgsmål.

Vi svarer 85 % af alle opkald inden for 20 sekunder.

Find din kontaktperson

 

Nem bestilling - ring 7010 2200

 
kc_Salg_pt

Ring til os på telefon 7010 2200

DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
CVR: 32141846

LinkedInFølg os på LinkedIn

Kundeservice:
70 10 20 10
[email protected]


FacebookFølg os på Facebook

Shell Licensee
a DCC business