Sikker drift og længere levetid med korrekte smøremidler

Det gælder om altid at anvende de korrekte smøremidler på dine maskiner og køretøjer, da uventede nedbrud ellers kan have dyre konsekvenser. 

Det nytter ikke at investere i en dyr maskine og så spare på smøremidlerne. Det kan resultere i pludselige produktionsstop og dyre reparationer

Phillip Damsgaard, Technical Manager Lubricants

Hos os får du:

  • Smøremidler fra Shell, Gulf, North Sea Lubricants, Oilfino m.fl.
  • Mulighed for at forlænge driftstiden ved at rense smøreolien med vores fintmaskede rensefiltre
  • En smøreplan baseret på en analyse af maskintyper, viskositet og driftsforhold. Det er en oversigt over hvilke smøremidler, du skal anvende til hver enkelt maskine, så du undgår fejlpåfyldninger.

”Vi har fx haft en entreprenørkunde, som oplevede regelmæssige nedbrud på en helt ny og moderne hydraulikpumpe. Han bad os derfor tjekke olien, og vi fandt frem til, at den smøreolie, de anvendte, ikke passede til maskinen og heller ikke blev anvendt korrekt. Vi skiftede til den smøreoliekvalitet, som maskinproducenten anbefalede, og herefter kørte maskinen helt uden nedbrud,” fortæller Jakob Voltzmann, Technical Manager Lubricants. Han bakkes op af sin kollega Phillip Myllerup Aslerin, Business Development Manager Lubricants:

”Det koster rigtig mange penge, hver gang produktionen går i stå. Og det er vores erfaring, at det ofte er det forkerte smøremiddel eller forkert brug, der er årsag til nedbruddene. Måske er viskositeten forkert, eller produktet kan ikke anvendes i særlige operationsmodi.”

Få sammensat det optimale mix af smøremidler

Op til 80 % af nedbrud er relateret til olien, der driver maskinen. Det er derfor vigtigt, at du får sammensat det mix af smøremidler, der passer præcist til din maskinpark.

”På basis af en tæt dialog om maskintyper og driftsbehov sammensætter vi de smøremidler, der sikrer en optimal drift. Hver kunde får en smøreplan med præcis angivelse af hvilke olier, de skal bruge til hvilke maskiner, og hvornår det er tid til at udskifte olien,” siger Jakob Voltzmann.