DCC Energi køber familieejede Søberg Energiservice og etablerer landsdækkende varmeserviceforretning til titusinder af kunder

Med opkøbet af Søberg Energiservice, der fortsætter under navnet DCC Energiservice, overtager DCC Energi en af landets største, uafhængige varmeserviceforretninger. Dermed træder energiselskabet, der bl.a. står bag Shell tankstationerne i Danmark, endnu et skridt tættere på slutkunderne med en ny forretning inden for service og rådgivning til kunder med olie- og naturgasfyr samt varmepumper. Opkøbet omfatter ikke Søberg VVS, der fortsætter som DCC Energis samarbejdspartner på installation af varmepumper.

Den nye varmeserviceforretning vil håndtere service og eftersyn hos eksisterende og fremtidige olie-, gas- og varmepumpekunder, og får også en central rolle i forhold til rådgivning og service omkring fremtidens energiløsninger hos private og virksomheder. Herunder kunderne i DCC Energis nye varmepumpeforretning, som blev lanceret i januar 2023.

Ifølge Lena Løwe Sørensen, direktør for nye energiformer, afspejler opkøbet DCC Energis strategi om at være helt tæt på kunderne, og er den seneste investering i at kunne levere samlede energiløsninger til kunderne. 

“Sammen har Søberg Energiservice og DCC Energi tusinder af kunder i hele landet. Med opkøbet har vi etableret en landsdækkende serviceforretning, der naturligt vil betjene både eksisterende og nye gas-, olie- og varmepumpekunder, og som sideløbende kan være tæt på kunderne i deres valg af varmeløsninger i fremtiden,” forklarer hun og tilføjer: 

“Jeg ser store ligheder selskaberne i mellem, som vi kan og vil udnytte for at skabe en solid og konkurrencedygtig aktør i et marked, der er midt i en på mange måder historisk udvikling. Vi er begge selskaber, som kommer med en klar ambition om både at favne de nuværende energibehov og bidrage til energitransitionen med kvalitetsløsninger og dygtig rådgivning.” 

Søberg Energiservice har i mere end 30 år været en markant aktør inden for varmeservice. Med kørende teknikere i hele landet har virksomheden i dag en stærk markedsposition.  Beslutningen om at sælge Søberg Energiservice har derfor også krævet store overvejelser, forklarer Kjeld Søberg, der hos DCC Energi fortsætter som daglig leder med kontakt til kunder og medarbejdere.

”I alle årene har det for os handlet om at udvikle forretningen – og dermed også medarbejderne. Så sikkerheden for, at alle medarbejdere kan fortsætte og dygtiggøre sig i det nye setup, har været meget vigtig for, at aftalen faldt på plads. Derudover har det været vigtigt for os at bevare den lokale nærhed og relation til kunderne samtidig med, at vi øger specialiseringen inden for vores kernekompetencer,” siger han og tilføjer:

”Jeg er ikke i tvivl om, at vi i DCC Energi skaber de bedste rammer for at forme og udvikle virksomheden til gavn for både kunder og medarbejdere. Sammen kan vi udnytte de stærke synergier, vi ser, for at skabe en ny, markant aktør på markedet. Det gælder både, når vi taler om service af eksisterende varmeløsninger, og i forhold til rådgivning og service rundt om skiftet mod nye energiformer, som mange danske hjem og virksomheder står over for i de kommende år”.

Yderligere information

Lena Løwe Sørensen, Direktør Business Development, Power & New Energies, DCC Energi, 2519 4512, [email protected]