DCC Energi bliver officiel HVO-leverandør til det offentlige

Med tildelingen af leverandørrollen på HVO-brændstof i den nye SKI-aftale tager DCC Energi endnu et vigtig skridt i sin satsning på biobrændstoffer. Nu i rollen som officiel leverandør af HVO til det offentlige Danmark. SKI-aftalen træder i kraft den 1. juni 2024 og løber i op til fire år.

”Denne aftale er strategisk vigtig for os, da vi bliver eneleverandør af HVO til offentlige virksomheder tilsluttet SKI-aftalen. Vi har et naturligt fokus på biobrændstoffer i DCC Energi. Og aftalen med SKI er en blåstempling af de målrettede investeringer, vi har foretaget i vores HVO-setup i 2023, hvor vi bl.a. etablerede vores eget HVO-importlager i Danmark,” forklarer Claus Geisler Madsen, Kommerciel direktør i DCC Energi.

DCC Energi har i flere år solgt HVO som et alternativ til diesel til erhvervskunder med hjemmetank. De senere år har DCC Energi øget sit fokus på HVO markant og forsyner i dag både virksomheder og kommuner med HVO. HVO er lavet af affaldsbiomasse, og har derfor et samlet CO2-aftryk, der er op til 90 procent lavere end traditionel diesel.

”Tildelingen af leverandørrollen på SKI-delaftalen de næste fire år er en stærk understregning af, at vores initiativer i forhold til nye energiformer, som vi længe har arbejdet med, er eftertragtede hos såvel private som offentlige kunder,” fastslår Claus Geisler Madsen.

Ud over tildelingen af delaftale 4 omkring HVO til hjemmetank hos de offentlige kunder er DCC Energi også blevet genvalgt på delaftale 1 i SKI-udbuddet, der omhandler ”tankkort til tankstationer”. DCC Energi, der driver Shell tankstationerne i Danmark, vil dermed også de kommende fire år tilbyde, at offentlige kunder kan benytte Shell Card Erhverv til tankninger på alle Shell tankstationerne samt alle Q8 og F24-stationer i Danmark.

Yderligere information 

Claus Geisler Madsen, Kommercieldirektør i DCC Energi, 5154 1703