75-årig vognmandsvirksomhed kører nye veje med HVO

Om Knud Gade A/S

Vognmandsvirksomheden i Vejle hjælper med alt fra stabilgrus til indkørslen til tunge byggematerialer, og præcis levering af betonelementer, glaspartier, tagmaterialer m.m. i helt op til 80 meters højde.

Sådan har det været i 75 år. De seneste år med stigende fokus på, hvordan klimahensyn kan indarbejdes i en branche, hvor køretøjer, udstyr og driftsmønstre stadig er afhængig af en kraftig, driftssikker forbrændingsmotor. Netop derfor er Knud Gade A/S nu begyndt at bruge HVO.

På forkant med udviklingen

HVO er langt fra det eneste tiltag Knud Gade A/S har gennemført af klimahensyn. Et andet eksempel er en innovativ løsning til byggepladserne, hvor man har fået bygget en el-kobling på de store løftekraner. Så nu er alt løftearbejdet, der førhen krævede diesel, også muligt med ren el.

Ifølge Martin Gade er tendensen klar. Kunderne forventer i stigende grad ”grønnere” løsninger. Og selv om HVO endnu ikke er et krav i alle udbud, handler det om at være på forkant med udviklingen.

”Vi oplever en stigende forespørgsel på HVO. Derfor har vi indgået et samarbejde med DCC Energi og dedikerer nu en af vores hjemmetanke til HVO. Den trækker vi allerede på blandt andet til en byggeplads, hvor det er et krav. DCC Energi kom med et godt perspektiv på en løsning, der matcher vores behov, og vi oplever en kompetent, kundevendt dialog, hvor de også kan rådgive os på mulige fremtidige løsninger,” forklarer han.

Vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling. Men vores tunge udstyr og driftsmønstre gør, at eldrift endnu ikke er så oplagt for os Med HVO sætter vi ind med det bedste alternativ, der er lige nu. Det gør det muligt for os at reducere det samlede CO2-aftryk fra vores eksisterende materiel betydeligt

Martin Gade, ejer, direktør og tredje generation i Knud Gade A/S.

HVO 100Bio er 100 % biomasse

Det samlede CO2-aftryk fra HVO er op til 90 % lavere end fra diesel.

  • benyttes direkte i enhver dieselmotor
  • af biomasse i stedet for råolie
  • ISCC* bæredygtighedscertificeret

Sammen til Smukfest

En lille pudsig detalje er, at vi også har en fælles kunde, der stiller ganske store krav om klimahensyn.

Når titusinder af festivalgæster hvert år i august stimler sammen om scenerne i Bøgeskoven under Smukfest, har Knud Gade A/S, som fast leverandør på kransiden, arbejdet med opsætning af scener, festivalcontainere og skurvogne i flere måneder.

Fra 2024 udføres dette arbejde på selvsamme HVO, som vi leverer til Smukfest til at drive kompressorer og lignende under selve festivalen.

*ISCC: International Sustainability & Carbon Certification (www.iscc-system.org)