Hurtigt ud af starthullerne

Tema: Energi til hverdagen

DCC Energi sælger produkter til en lang række af Danmarks virksomheder – brændstoffer og smøremidler, der er med til at sikre en effektiv og gnidningsfri produktion og hverdag. Blandt andet Dragør Golfklub, der dagligt lægger en masse energi i at give sine medlemmer en god golfoplevelse.

Græsslåmaskinerne summer og vandingsanlæggene er i gang i Dragør Golfklub. Klokken er 6 og greenkeeperne er allerede i fuld sving med at sikre, at banen står skarp og spilleklar – noget der kræver masser af energi, pleje og vedligeholdelse.

”Vi lægger en masse energi i at vedligeholde den 55 hektar store golfbane. Banerne skal være veltrimmede, interessante og naturskønne, fortæller Nicholas Juul Andersen, der som ung drømte om at blive professionel fodboldspiller, men er endt som det næstbedste – chefgreenkeeper. Hver dag kl. 6.00 går han og de øvrige greenkeepere i gang med at trimme, gøde, topdresse, dybdelufte og efterså græsset på golfbanen med hjælp fra den omfattende maskinpark.

Vi er dybt afhængige af, at vores maskinpark altid er toptunet, og maskinerne er velsmurte og effektive”

Nicholas Juul Andersen, Chefgreenkeeper Dragør Golfklub

Samarbejde Dragør Golfklub & DCC Energi

  • Kunde siden 2007
  • Totalløsning med diesel, GTL Fuel, benzin, totaktsolie og diverse smøremidler
  • Dragør Golfklub åbnede i 1991 og har 1.300 medlemmer
  • Der bliver spillet gennemsnitligt 50.000 spillerunder om året
  • 7 greenkeepere plejer og vedligeholder den 55 hektar store golfbane
  • Maskinpark består af 40 store og små maskiner, herunder traktorer, arbejdsvogne, åbne trolleys og buggier. Den store nye semi rough klipper vejer 2.300 kg og har en værdi af 1.015.000 kr.

Maskinerne bag menneskene

”Rigtig mange tror, at vi går rundt med håndklippere og –skubbere, men det kræver store og dyre maskiner at kunne tilbyde medlemmerne de optimale spilleforhold og en turf og green, der bare spiller. Vi er dybt afhængige af, at vores maskinpark altid er toptunet, og maskinerne er velsmurte og effektive, fortæller Nicholas Juul Andersen.

Den består af 40 store og små maskiner, blandt andet af en række større selvkørende klippemaskiner, eldrevne buggier og arbejdsvogne, traktorer og senest en stor gravemaskine, der er i fuld gang med at udgrave endnu en sø til golfklubben.

”Vedligeholdelsen af banerne kræver godt med vand om sommeren. Her belaster vi ikke vandforsyningen, men bruger vandet fra vores egne søer, der er fyldt op med vintermånedernes nedbør. Faktisk falder der så meget vand, at vores nuværende søer ikke er rummelige nok. Så vi er i fuld sving med at grave ud til endnu en sø, der skal give os vandreservoir til de meget tørre somre,” siger Nicholas Juul Andersen.

En spilleklar golfbane kræver effektiv planlægning

”Som greenkeeper skal vi altid være en masse skridt foran medlemmerne og nærmest være usynlige. Vi skulle jo nødig gå i vejen for et godt slag.”

”Vi arbejder efter en stram og effektiv tidsplan, så vores spillere kan komme på banen, uden at vi forstyrrer dem på deres runder. Det kræver, at maskinerne er velsmurte og køreklar, så jeg kan have dem ude ved hul 1 tidligt om morgenen. Ellers er vi bagud resten af dagen,” slutter Nicholas Juul Andersen, inden han kører videre for at tjekke, at banerne er klar til Dragørs morgenfriske golfspillere.