DCC Energi skal stå for ladestandere hos DLG

DCC Energi, der bl.a. står bag de danske Shell tankstationer, oplever fremgang i den nye forretning for E-mobility, der blev lanceret i 2022. Ud over en igangværende udrulning af lynladere på Shell tankstationer i hele landet er der fart på leveringen af ladeløsninger til både virksomheder og private. Senest har DLG-koncernen indgået en aftale om opstilling af ladestandere fra DCC Energi ligesom medarbejdere med firmabil bliver udstyret med en DCC Energi-hjemmelader.

”Vi ser en fremgang i antallet af eldrevne biler i DLG – både i form af vores egne firmabiler og blandt medarbejdernes private biler. Set i det lys er det naturligt, at vi udvikler vores egen ladeinfrastruktur, så den matcher efterspørgslen. På den måde yder vi også et bidrag til den elektrificering af bilparken, der er i gang,” forklarer Bøje Kjær, som er vicekoncerndirektør for produktion og logistik.

Ændringer i behovet

DLG rykkede i 2020 til sit nye hovedsæde i Fredericia. Flytningen har betydet, at man i dag har en del medarbejdere, der pendler fra både Aarhus, Flensborg, Fyn og Sjælland  – også i eldrevne biler.

Ladestandere til erhverv

Installering af ladebokse på firmaets parkeringspladser til glæde for kunder, gæster og medarbejdere

”Kigger man på vores  parkeringspladser, vil man se, at den afspejler udviklingen af den samlede danske vognpark, hvor flere elbiler kommer til. Vi skal selvfølgelig være klar med en infrastruktur, der gør det let for vores medarbejdere at vælge elbilen. Samarbejdet med DCC Energi betyder, at vi løbende kan tilpasse behovet og samtidig tilbyde vores ansatte muligheden for at få en nem og fleksibel kortløsning, når de skal lade elbilen,” siger Bøje Kjær.

I forlængelse af samarbejdet har DLG givet medarbejderne muligheden for at få DCC Energis nye Mobilitetskort – en videreudvikling af det klassiske benzinkort. Kortet har den fordel, at det kan benyttes på Shell tankstationer og på mere end 11.000 offentlige ladestandere herhjemme. Og hos DCC Energi ser direktør for mobilitet, Søren Møller Maretti, en klar tendens til at danske virksomheder gerne vil investere i at understøtte elbilismen.

”Der er stigende interesse hos virksomheder for at sikre gode lademuligheder med ordninger til både medarbejdere og gæster. Ofte ser vi, at der er vedtaget nogle mål omkring elbiler, som virksomheder konkret kan støtte op om ved at investere i gode lademuligheder, hvor medarbejdere kan benytte arbejdstiden til at få ladet batteriet op. For pendlere ser vi entydigt, at gode lademuligheder ved arbejdspladsen bliver en stadig vigtigere parameter for jobvalget,” siger han.

Yderligere information

Søren Møller Maretti, direktør for mobilitet, DCC Energi, 2220 0467

Mette Sehested, kommunikationsdirektør DLG, 2677 2767