Irske DCC plc køber norske Solcellekraft – styrker nordisk forretning på alternativ energi

Opkøbet af en af de førende spillere i Norge inden for solcelleløsninger til private og erhverv understreger de fortsatte ambitioner i forhold til investeringer i den grønne omstilling.

DCC plc, der er børsnoteret i London, tager nu et nyt skridt i udvikling af forretningen i Norden inden for nye energiformer. Det sker med opkøbet af norske Solcellekraft, der er en af de førende aktører i Norge inden for rådgivning, levering og installation af solcelleløsninger til private hjem og virksomheder. Solcellekraft bliver med opkøbet en del af den nordiske Energy Solutions-enhed, der ledelsesmæssigt er forankret i Danmark.

”Solcellekraft driver en professionel og kundeorienteret forretning, hvor kvalificeret rådgivning går hånd i hånd med stærke energiløsninger ude hos kunderne. Opkøbet betyder, at vi som virksomhed styrker positionen inden for hardwareløsninger til den grønne omstilling,” forklarer adm. direktør i DCC Energi og ansvarlig for DCC plc’s nordiske energiaktiviteter, Christian Heise og tilføjer:

”Med opkøbet fortsætter DCC plc sine solcelleinvesteringer i Europa, hvor man målrettet arbejder på at opbygge en solid forretning inden for solenergi og andre, alternative energiformer. Solcellekraft føjer dermed Norden til de eksisterende solcelleaktiviteter i Frankrig og UK”.

Solcellekraft bliver drevet videre med den nuværende ledelse i spidsen og under samme navn. Efter planen vil Solcellekrafts forretningsmodel, som bl.a. bygger på direkte salg i kombination med salg via udvalgte partnere, i løbet af de kommende år blive introduceret på markeder uden for Norge, hvor solceller i samspil med andre mere bæredygtige energiformer forventes at få en øget rolle i energiforsyningen. Solcellekraft har hovedsæde i Bergen. Siden selskabets etablering i 2017 har Solcellekraft stået for installationen af mere end 2.100 anlæg i Norge og omsatte i 2022 for 217 millioner NOK. Virksomheden har de seneste år oplevet kraftig vækst i takt med, at efterspørgslen på solceller på det norske marked er steget markant – en vækst, der fortsætter og stiller øgede krav om adgang til både strategiske og finansielle muskler.

Yderligere information

Christian Heise, CEO i DCC Energi og ansvarlig for DCC plc’s nordiske energiaktiviteter, 2220 5135, [email protected]

Om DCC plc

DCC plc is a leading international sales, marketing and support services group. DCC provides solutions the world needs across three transformative sectors: energy, healthcare and technology; where it acquires, improves and grows diverse businesses.

DCC brings its growth mindset to its businesses in 22 countries across four continents, empowering its 16,000 employees to create long term value – for its shareholders, customers, society and the planet. Headquartered in Dublin, DCC plc is listed on the London Stock Exchange and is a constituent of the FTSE 100.

In our financial year which ended 31 March 2023, DCC generated revenues of £22.2 billion and adjusted operating profit of £655.7 million. www.dcc.ie