Daniel Andersen bliver ny adm. direktør i DCC Energi – skal videreudvikle forretningen i et foranderligt marked

Daniel Andersen overtager nu posten som adm. direktør for DCC Energi i Danmark. Han kommer fra en intern rolle som COO i virksomheden, hvor han har været siden 2016 og tiltræder officielt som adm. direktør den 1. maj, 2024.

Den nye adm. direktør i DCC Energi får en nøglerolle i at fortsætte den igangværende udvikling af forretningen i takt med energiomstillingen i samfundet og hos kunderne. Blandt andet ved at udvikle porteføljen med nye typer af energiprodukter og sikre et markant aftryk i markedet med nye lavemissionsløsninger.

”Jeg overtager ansvaret for en virksomhed, der står i en sund og stærk position på tværs af vores forskellige forretningsområder. Vi har en klar strategi, som jeg selv har været med til at udvikle, og kommer til at eksekvere på sammen med vores dygtige teams. Herunder, hvordan vi som virksomhed bidrager til skiftet mod stadig mere bæredygtige energiformer. Noget, der selvsagt er et centralt tema både for os selv og vores kunder,” siger han og tilføjer:

”Min opgave bliver at videreudvikle forretningen i takt med energitransitionen samtidig med, at vi sikrer kontinuiteten for de kunder, der lige nu ikke har alternativer til de klassiske energiformer. Der er ingen tvivl om, at vi som en af de store energivirksomheder herhjemme aktivt kan og skal bidrage til Danmarks klimamålsætninger – både ved at reducere vores eget klimaaftryk og ved at hjælpe kunderne til at indfri deres klimaambitioner.”

Som ny adm. direktør for DCC Energi i Danmark vil Daniel Andersen referere direkte til Christians Heise, der pr. 1. maj, 2024, træder over i en nyetableret rolle som nordisk CEO i DCC-koncernen. Her får Christian Heise ansvaret for at drive og udbygge aktiviteter på tværs af de nordiske lande. Christian Heise fortsætter også som en del af DCC Energy’s Global Leadership Team.

Biografi: Daniel Andersen

Daniel Andersen er født i 1973 i København. Han har 20 års erfaring inden for energibranchen, hvor han har haft en lang række chef og direktørroller i først Dansk Shell og siden 2016 i DCC Energi. Daniel Andersen har en Executive MBA fra CBS, hvorfra han også har en bestyrelsesuddannelse. En uddannelse han aktivt bringer i spil i rollen som bestyrelsesformand i BKL, Brændstoflageret Københavns Lufthavn, og Billund Refueling samt som medlem af bestyrelsen i DCC Energi. Privat er Daniel Andersen bosat på Islands Brygge sammen med sin hustru og parrets to børn. Han har også to børn fra et tidligere forhold.

DCC Energis historie

DCC Energi blev etableret i 2009, og er i dag et joint venture mellem irske DCC plc (60%) og DLG-koncernen (40%). I dag driver DCC Energi bl.a. Shell tankstationerne i Danmark og en omfattende energiforretning til både erhverv, marine, landbrug, det offentlige og private kunder.

Over de seneste år har DCC Energi løbende føjet nye forretningsområder til den klassiske energiforretning. Eksempelvis indenfor e-mobilitet med ladeløsninger til private og virksomheder samt lynladere på Shell tankstationerne. Dertil kommer etableringen af en varmepumpeforretning i 2022 og en ny energiserviceforretning, der blev tilkøbt i 2023.

Herhjemme har DCC Energi været en af de førende kræfter bag introduktionen af alternativer til fossil diesel i form af naturgasbaseret GTL-brændstof og biobaseret HVO. Dertil kommer salg af danskproduceret biogas til erhvervsmarkedet.

For yderligere information, kontakt venligst: 

Anders Parby, kommunikationsrådgiver, 4087 6845