AMU Nordjylland åbner ladestandere til elever, kursister og medarbejdere

Der kommer stadig flere elbiler på vejene. Det ser man også på parkeringspladserne hos AMU Nordjylland. Og for at imødekomme elbilisterne blandt de mere end 1200 nordjyder, der dagligt kommer på en af AMU Nordjyllands fem adresser, er 28 nyindkøbte ladestandere nu på plads. En investering, der også er med til at udbygge ladeinfrastrukturen i Nordjylland, fortæller projekt- og udviklingschef, Jimmy Foldager Madsen.

Vi vil være med til at præge udviklingen over mod elbilen samtidig med, at vi naturligvis ønsker at imødekomme det behov vores besøgende og medarbejdere har. Så når vi ser, at antallet af elbiler på vores parkeringspladser stiger, og vi får henvendelser om lademuligheder på skolen, er vi selvfølgelig klar til at følge trop”

Jimmy Foldager Madsen, Projekt- og udviklingschef

”Vi vil være med til at præge udviklingen over mod elbilen samtidig med, at vi naturligvis ønsker at imødekomme det behov vores besøgende og medarbejdere har. Så når vi ser, at antallet af elbiler på vores parkeringspladser stiger, og vi får henvendelser om lademuligheder på skolen, er vi selvfølgelig klar til at følge trop,” siger han og tilføjer:

”Sideløbende med, at vi får vores nye ladestandere i brug, tager vi også de første skridt til at etablere endnu flere parkeringspladser. Særligt på Sofievej i Aalborg, hvor presset på parkeringspladsen er allerstørst”.

De 28 ladestanderne er opstillet ved alle AMU Nordjyllands fem lokationer. På Sofievej i Aalborg er der kommet 12 ladestandere til, mens afdelingerne i Nørresundby, Sandmoseskolen, Løgstør og Hobro hver har fået etableret fire ladere.

Samtlige ladere er offentlige og kan benyttes af alle indenfor skolens åbningstid. Betaling sker med de forskellige lade-app, der er på markedet, eller med Shell Card, der virker direkte på standerne. Selve ladestanderne leverer op til 22 KW. Så der er god mulighed for at få strøm på bilen, når man besøger AMU Nordjylland, pointerer Jimmy Foldager Madsen.

Et langvarigt samarbejde

Det er energiselskabet DCC Energi, der også driver Shell tankstationerne i Danmark, som har leveret de 28 ladestandere til AMU Nordjylland. Selve ladestanderne er af mærket Zaptec. En model, der har gjort det muligt for AMU Nordjylland selv at stå for grave- og installationsarbejdet via lokale håndværkere. Det betyder også, at skolen nu er klar til videre udbygning, hvis og når behovet opstår.

Ladestandere til erhverv

Installering af ladebokse på firmaets parkeringspladser til glæde for kunder, gæster og medarbejdere

”Vi har tænkt i bæredygtige løsninger, da vi forventer øget efterspørgsel af ladestandere. Derfor har vi allerede gjort klart til både flere ladere ved vores afdelinger og til større strømstyrke til fremtiden. I det samarbejde har DCC Energi, som også hjælper med brændstoffer, smøreolier, mm til vores uddannelser, været en uvurderlig hjælp og sparringspartner,” siger ressourcedirektør, Tina Møller Steenstrup.

Hos DCC Energi er aftalen med AMU Nordjylland endnu et skridt i virksomhedens satsning på e-mobilitet, forklarer direktør Søren Møller Maretti.

”Vi leverer forskellige løsninger til erhvervskunder, alt efter de lokale ønsker og behov, der er. Så nogle gange er det en nøglefærdig løsning, vi står for. Andre gange handler det om levering af rette hardware til både ladning og betaling. Uanset modellen, så ser vi en klar tendens til, at både offentlige institutioner som uddannelsescentre og private virksomheder i stigende grad går aktivt ind i omstillingen over mod elbiler og etablerer lademuligheder for kunder, ansatte – og som hos AMU Nordjylland også elever og kursister”.

Gennem aftalen med DCC Energi har AMU Nordjyllands medarbejdere samtidig fået mulighed for at opnå rabatter på brændstof via Shell Card. Og ifølge Tina Møller Steenstrup er det en ekstra bonus, at dette brændstofkort også kan kombineres med ladeaftalen.

Samtidig kan Shell Card Mobilitetskort benyttes på ca. 11.000 ladere i Danmark foruden 500.000 ladere i Europa – og med rabat på lynladning på Shell tankstationer i Danmark.

For mere information, kontakt venligst:

Tina Møller Steenstrup, ressourcedirektør AMU Nordjylland, 9633 2210
Søren Møller Maretti, direktør for mobilitet i DCC Energi, 2220 0467