07-09-2022

Pressemeddelelse: Nyt ’benzinkort’ til elbilister åbner døren til over 275.000 ladestandere i Europa

Danske bilister og ikke mindst elbilister får nu mulighed for anskaffe sig et klassisk brændstofkort, der også omfavner opladning af elbilen. Det er energiselskabet DCC Energi, der står bag Shell tankstationerne i Danmark, som tilbyder det nye kort, der, ud over at klare betaling hos alle de mest udbredte ladeoperatører i Danmark, også åbner døren for opladning på mere end 275.000 ladestandere rundt om i Europa.

Det skal være lige så let at eje en elbil, som det er at køre diesel- og benzinbil. Det er logikken bag en nye type brændstofkort, som DCC Energi nu introducerer på det danske marked. Det nye kort føjer gnidningsfri betaling for ladning af elbilen til det klassiske brændstofkort med nem betaling på hovedparten af de tusindvis af ladestandere, der findes herhjemme.

Brændstofkortet omfatter således roamingsamarbejde med alle de største operatører, herunder E.ON, Clever, landets øvrige tankstationer med ladestandere og naturligvis lynladerne på de danske Shell tankstationer. I alt ca. 90 procent af ladeinfrastrukturen. 

Nem ladning i hele Europa 

Samtidig giver DCC Energis nye brændstofkort nye muligheder for elbilister, når det kommer til at køre elbil udenfor landets grænser. Gennem et udbygget samarbejde med Shell Recharge kan det nye brændstofkort bruges til betaling på mere end 275.000 ladestandere i 35 europæiske lande.

”Vi gik tidligere på året ind på ellademarkedet med en storstilet satsning og en helt ny forretningsenhed. I første omgang med etablering af lynladere på udvalgte Shell tankstationer og siden maj har vi med god succes også tilbudt ladeløsninger til private. Nu tager vi så næste skridt med et nyt mobilitetskort, som vi kalder det. Et kort, der giver den stadig voksende skare af danske elbilister nye, attraktive muligheder, når vi taler nem betaling på tværs af stort set hele ladeinfrastrukturen herhjemme og rundt om i Europa,” siger Søren Møller Maretti, Direktør for mobilitet i DCC Energi.

Det nye brændstofkort kan bruges til både elladning og køb af traditionelt brændstof. Det er dermed relevant for stort set alle private bilister. Og for bilister med en benzin- eller dieselbil kan kortet også bruges til betaling af brændstof på både Shell, Q8 og F24 tankstationerne i Danmark. I alt mere end 460 tankstationer.

”Den dialog vi har med kunderne, og udviklingen vi ser i markedet, viser klart, at der er behov for en ny slags ’benzinkort’, der matcher den udvikling, vi ser ude på vejene. Her er nem tilgængelighed en nøgleparameter – ikke bare for folk med en traditionel bil - men især for de mange nye elbilister. Derfor er jeg godt tilfreds med, at vi med vores mobilitetskort styrker mulighederne for roaming og bidrager med åbenhed for forbrugerne på tværs af både ladeoperatører og de traditionelle tankstationer,” forklarer Søren Møller Maretti.

Fakta: Lademuligheder i Danmark og Europa  

I Danmark er det muligt at benytte det nye Shell mobilitetskort til betaling hos ladeoperatører som E.ON, Clever, Spirii, mfl. Hertil kommer betaling for benzin og diesel på alle bemandede og ubemandede Shell tankstationer samt Q8 og F24 tankstationer i Danmark.

Elbilister kan benytte betalingskortet i 35 lande. Herunder alle danskernes favorit rejsedestinationer i Europa. I alt mere end 275.000 ladestandere, som indgår i Shell Recharge-netværket. I Europa dækker kortet ladeoperatører som Clever, E.ON, Ionity, Shell, Fastned, Audi, Mer, Osprey, mfl. 

Med Shell Recharge app’en, der kan hentes gratis i App Store og Google Play, får elbilister et hurtigt overblik over nærmeste ladestandere, udbyderen, den aktuelle pris og antallet af ledige standere på det pågældende sted.

Allerede i dag vil bilister, der bestiller et nyt Shell Card, automatisk få tilbudt det nye Shell mobilitetskort. De tusinder af bilister, der har et Shell-kort, vil ifølge Søren Møller Maretti meget snart kunne skifte deres eksisterende kort ud med et det nye kort via hjemmesiden, shellservice.dk.

Yderligere information
Søren Møller Maretti, Direktør for mobilitet i DCC Energi, 2220 0467

DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
CVR: 32141846

LinkedInFølg os på LinkedIn

Kundeservice:
70 10 20 10
[email protected]


FacebookFølg os på Facebook

Shell Licensee
a DCC business