12-10-2020

Pressemeddelelse: Erfaren energiprofil som direktør for nye energiformer

Pressemeddelelse: Erfaren energiprofil som direktør for nye energiformer

Som en del af strategien om at sætte et markant aftryk på fremtidens energimarked i Danmark styrker energiselskabet DCC Energi nu ledelsen med en ny direktør for forretningsudvikling, el og nye energiformer. Med ansættelsen af Lena Løwe Sørensen, der kommer fra bl.a. Energinet, er det en af energibranchens erfarne profiler, der nu bl.a. skal forme fremtidens energiforretning hos DCC Energi, der også driver de 233 Shell tankstationer i Danmark.

Energimarkedet står overfor store forandringer i de kommende år. Og for at styrke DCC Energis fokus på nye energiformer tiltræder Lena Løwe Sørensen den 1. oktober i en nyoprettet direktørstilling i virksomheden, der har hovedsæde i Nærum. Som nyt medlem af direktionen bliver 44-årige Lena Løwe Sørensens primære opgave at udvikle den store energiforretning over mod fremtidens energiformer og derved sikre DCC Energis fortsatte vækst og relevans i et marked, der hastigt forandrer sig.

Med titel af direktør for forretningsudvikling, el og nye energiformer skal den nye direktør ifølge adm. direktør Christian Heise udvikle nogle af de fremtidige forretningsmodeller og produkter, som skal gøre DCC Energi relevant også om fem, 10 og 15 år.

”Som en virksomhed, der forsyner danske hjem og virksomheder med energiprodukter, har vi et naturligt mål om at være der, hvor energimarkedets behov er. I dag ser markedet på mange måder ud, som vi kender det. Men der er ingen tvivl om, at en stor forandring er i gang. Det er her, vi skal evne at udvikle produktporteføljen og skabe nye profitable ydelser til kunderne i en grøn omstillingsproces. Ansættelsen af Lena er udtryk for, at vi vil styrke vores fokus på både ledningsført energi og nye, mere bæredygtige energiformer. Vores klare ambition er at opnå en stærk markedsposition på disse områder,” forklarer han.

Ved siden af opgaven med at lægge sporene til fremtidens forretning får Lena Løwe Sørensen også ansvaret for at udvikle DCC Energis forretning indenfor naturgas, biogas og el. Endelig får hun også en rolle som repræsentant for DCC Energi i relevante branchefora og på myndighedsniveau. Eksempelvis i dialogen omkring, hvordan Regeringens klimahandlingsplaner, som forventes igangsat i efteråret, kan udmønte sig i praksis.

”Jeg glæder mig til at vende tilbage til den kommercielle del af energibranchen og til at bidrage til udviklingen af DCC Energi i en spændende tid for både os som virksomhed, for branchen og for samfundet. DCC Energi har nogle interessante muligheder på en række af de nye energiformer, der er på vej. Samtidig er det en virksomhed, der helt oplagt kan bidrage til at trække de strukturelle og samfundsøkonomiske betragtninger om energisektorens fremtid ned på konkret, markedsdrevet niveau. Et eksempel kunne være, hvordan visioner for elbiler og ladeinfrastruktur herhjemme også kan blive en kommerciel forretning med alt, hvad det indebærer af salg, markedsføring og kundernes efterspørgsel,” siger Lena Løwe Sørensen og tilføjer:

”Samtidig skal vi se på, hvordan vi bedst hjælper kunder i industrien med energitiltag, som understøtter deres klimamål. På det område forventer jeg, at vi i fremtiden vil se et øget fokus på bl.a. biogassens andel i det danske gasnet og på forskellige former for biobrændstoffer”.

Lena Løwe Sørensen kommer til DCC Energi fra en kommerciel stilling for Nordsøen hos olieselskabet Noreco. Før det var hun i tre år hos Energinet som chef for markeds- og forretningsudvikling, hvor hun i direktionen for selskabet Dansk Gas Distribution var med til at samle de danske gasdistributionsselskaber i ét statsligt selskab. En stilling, som har skabt et stærkt netværk ikke bare i branchefora, men også på myndighedssiden.

Før Energinet var Lena Løwe Sørensen tre år hos Novo i en rolle som global projektleder og 11 år hos Shell, som bl.a. nordisk chef samt ansvarlig for forretnings- og projektudvikling samt global markedsføring. Privat er Lena Løwe Sørensen gift og har tre børn. Familien er bosat i Trørød nord for København - kun få kilometer fra den nye arbejdsplads i Nærum.

Yderligere information

Christian Heise, adm. dir. i DCC Energi, 2220 5135

Lena Løwe Sørensen, direktør for forretningsudvikling, el og nye energiformer, 2519 4512

 

DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
CVR: 32141846

LinkedInFølg os på LinkedIn

Kundeservice:
70 10 20 10
[email protected]


FacebookFølg os på Facebook

Shell Licensee
a DCC business