17-05-2022

Pressemeddelelse: DCC Energi køber halvpart af stort dansk biogasanlæg

Pressemeddelelse: DCC Energi køber halvpart af stort dansk biogasanlæg

Med en stor investering bliver energiselskabet DCC Energi nu medejer af et af Danmarks største ”gård-biogasanlæg”, Frijsenborg Biogas. Handlen styrker de kommercielle kompetencer i det nye joint venture og betyder samtidig, at DCC Energi nu for første gang bliver medejer af dansk produktionsinfrastruktur. Investeringen udbygger DCC Energis position på naturgasmarkedet i en tid med fremgang for dansk biogas og er et led i strategien om at være en markant aktør inden for fremtidens energi.

I et nyt joint venture bliver DCC Energi nu medejer af Frijsenborg Biogas. Med handlen overtager energiselskabet, der også står bag Shell netværket i Danmark, 50 pct. af biogasselskabet, der er stiftet af Lensgreve Bendt Wedell. Med DCC Energi som medejer får en af landets største jord- og skovbesiddere dermed en erfaren og kommercielt stærk dansk energiaktør med i den fortsatte udvikling af det store biogasanlæg på Frijsenborg vest for Aarhus.

”Over de kommende år får biogas en vigtig rolle i den omstilling af vores energiforsyning, der er i gang. Vi oplever en stærkt stigende efterspørgsel i markedet på biogas. Som medejere af et stort, dansk biogasanlæg ønsker vi at sikre, at en større del af den danske biogas kommer ud til danske kunder. Samtidig udbygger vi naturligvis DCC Energis nuværende forretning inden for naturgas med dansk produceret biogas,” siger Christian Heise, adm. direktør i DCC Energi.

I dag producerer Frijsenborg Biogas over 15 millioner Nm3 biogas til det danske naturgasnet og har potentiale for yderligere produktion. Det svarer til det årlige forbrug i ca. 6.000 husstande. Gassen er bl.a. lavet af restprodukter fra to store kyllingefarme på Frijsenborg og Wedellsborg suppleret af andre former for biomateriale fra landbruget og fødevareindustrien.

Som et af landet store energiselskaber er DCC Energi en aktiv medspiller på vejen mod en mere bæredygtig fremtid. Investeringen i Frijsenborg Biogas betyder, at DCC Energi nu kommer til at indgå i en større del af værdikæden som ejer af et decideret produktionsanlæg. Ifølge Christian Heise er det helt i tråd med strategien om løbende at udbygge porteføljen med mere bæredygtige energiformer.

”Det nye joint venture er direkte relateret til vores strategi omkring fremtidens energi. Vi ønsker at øge vores engagement inden for renere energiformer og derved tage del i den langsigtede transition af energimarkedet og samfundet. Her er en investering i dansk biogas udvundet af restaffald fra storlandbrug som Frijsenborg og Wedellsborg en oplagt mulighed. Det er noget, vi kan gå ind i nu og her for at sikre dansk biogas og biogascertifikater til virksomheder og forbrugere,” siger han.

I det nye joint venture fortsætter Bendt Wedell som direktør og driften varetages fortsat af de nuværende medarbejdere.

“Vi glæder os til parløbet med DCC Energi, hvor vi vil udvikle fremtidens energi. Vi supplerer hinanden rigtig godt, og jeg ser dette som startskuddet på et visionært samarbejde,” siger Bendt Wedell.

Handlen er betinget af endelig myndighedsgodkendelse og forventes endelig inden sommerferien.

Yderligere information
Christian Heise, adm. direktør i DCC Energi, 2220 5135, [email protected]

DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
CVR: 32141846

LinkedInFølg os på LinkedIn

Kundeservice:
70 10 20 10
[email protected]


FacebookFølg os på Facebook

Shell Licensee
a DCC business