16-03-2021

Pressemeddelelse: DCC Energi indleder salg af HVO-brændstof

Pressemeddelelse: DCC Energi indleder salg af HVO-brændstof

Fra marts tilbyder energiselskabet DCC Energi biobrændstoffet HVO100 Bio til erhvervskunder i hele landet. I en tid hvor mange virksomheder og kommuner skruer op for klimainitiativerne, er HVO et brændstof, der har op til 90 pct. lavere CO2-aftryk end almindelig diesel.

Med lanceringen af HVO100 Bio føjer DCC Energi et nyt brændstof til det i forvejen brede udvalg af energiprodukter. HVO står for Hydrogeneret Vegetabilsk Olie og er et 100 pct. biobaseret brændstof. Med det nye brændstof kan DCC Energi imødekomme efterspørgslen fra erhvervskunder, der ønsker et alternativ til diesel med et lavere CO2-aftryk, fortæller adm. direktør, Christian Heise.

”Med introduktionen af HVO100 Bio tager vi endnu et skridt på vejen i den omstilling til nye energiformer som ikke bare DCC Energi, men hele samfundet er midt i. Vi oplever en stigende interesse i markedet for alternativer til traditionel diesel og biobrændstoffer helt generelt. Derfor er det naturligt, at vi som virksomhed hele tiden udvikler vores produktudvalg og dermed giver vores kunder nogle nye, relevante muligheder,” siger han.

Da HVO100 Bio hverken indeholder råolie eller naturgas, er det samlede CO2-aftryk for brændstoffet op til 90 pct. lavere end for almindelig diesel.  Dermed kan virksomheder og kommunale kunder, der skifter fra diesel til HVO, altså reducere klimaaftrykket fra brændstoffet til deres dieselkøretøjer.

HVO kan laves af forskellige former for biomasse - alt fra vegetabilske olier og brugt madolie til slagteriaffald. Det nye brændstof, som DCC Energi nu er klar til at levere til kunder med hjemmetank, er lavet på UCO, som er brugt mad- og stegeolie fra fødevareindustrien. Det er erhvervsafdelingen i DCC Energi, der står for salget af HVO100 Bio. Her forsyner man i forvejen virksomheder, landbruget og kommunale kunder med GTL-brændstof, diesel, smøremidler, naturgas mv.

”Som en virksomhed, der forsyner mange danske hjem og virksomheder med energiprodukter, har vi et naturligt mål om at være der, hvor energimarkedets behov er. I dag ser markedet på mange måder ud, som vi kender det. Men der er ingen tvivl om, at en stor forandring er i gang. Det er her, vi skal evne at udvikle produktporteføljen og skabe nye, relevante ydelser til kunderne i en grøn omstillingsproces. Og her er HVO100 Bio et skridt på vejen,” siger Christian Heise.

Yderligere information

Christian Heise, adm. dir. i DCC Energi, 2220 5135, [email protected]

 

DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
CVR: 32141846

LinkedInFølg os på LinkedIn

Kundeservice:
70 10 20 10
[email protected]


FacebookFølg os på Facebook

Shell Licensee
a DCC business