14-09-2020

Nyhed: Nu kan bilister CO₂-kompensere brændstoffet

Nyhed: Nu kan bilister CO₂-kompensere brændstoffet

Danske bilister og virksomheder får nu mulighed for at CO2-kompensere brændstoffet, når de tanker bilen eller lastbilen. Ligesom du f.eks. kan kompensere flyrejsen eller tøjkøbet på nettet, åbner energiselskabet DCC Energi, der også driver Shell tankstationerne, nu op for CO2-kompensering af brændstof gennem bevarelse af truet skov og træplantning. 

Fra den 14. september kan danske bilister og virksomheder køre CO2-kompenseret, når de fylder Shell brændstof på bilen eller lastbilen. Som det første energiselskab herhjemme lancerer DCC Energi nu muligheden for at CO2-kompensere brændstofforbrug via CO2-kreditter fra store, certificerede skov- og naturbevarelsesprojekter1.

I en virkelighed, hvor mange endnu ikke har mulighed for at udskifte bilen med f.eks. en elbil, er CO2-kompensering af brændstoffet en måde at gøre noget her-og-nu i forhold til en del af det CO2-aftryk, man som forbruger eller virksomhed sætter i dagligdagen.

”Vi står midt i en stor omstilling til en mere bæredygtig energiforsyning. Men der er fortsat mange i Danmark, der er afhængige af deres almindelige bil eller lastbil for at få hverdagen eller forretningen til at hænge sammen. Derfor giver det god mening at introducere CO2-kompensering af brændstof som en ny mulighed for både bilister og virksomheder. I det omfang du endnu ikke kan undgå eller reducere din CO2-udledning, er kompensering både oplagt og et skridt i den rigtige retning,” siger Christian Heise, adm. direktør i DCC Energi.

Fra vej til erhverv og private hjem

Muligheden for CO2-kompensering gælder det Shell brændstof, som DCC Energi sælger i Danmark. Herunder brændstof på de 232 Shell tankstationer samt brændstof og fyringsolie leveret direkte til virksomheder, kommuner og private husstande. Det er frivilligt, om kunderne ønsker at tilvælge CO2-kompensering. På tankstationerne kræver det i første omgang - ud over et aktivt tilvalg - et brændstofkort til Shell, hvis man vil kompensere brændstoffet.

”På tankstationerne starter vi op med at knytte kompensering sammen med Shells brændstofkort til private og erhvervskunder. Hertil kommer det direkte salg, vi har til virksomheder og kommuner, som også kan kompensere brændstoffet, de får leveret fra os med tankbil. På sigt vil vi gerne gøre CO2-kompensering af brændstof endnu mere tilgængeligt. Det kunne f.eks. være med en knap på standerne på tankstationerne, som du kender det fra ”støtteknappen” på flaskeautomater i supermarkedet,” forklarer retaildirektør i DCC Energi, Søren Møller Maretti.

Afhængig af produkt koster det mellem 15 og 18 øre ekstra per liter inkl. moms alt efter, om man tanker benzin eller diesel. Endelig får de godt 60.000 danske husstande med oliefyr også mulighed for at købe CO2-kompenseret fyringsolie.

DCC Energis tilbud om CO2-kompensering bygger på store naturprojekter, som Shell har investeret i. Projekterne, der er certificerede under internationalt anerkendte standarder, forebygger skovrydning og genplanter skov. Eksempelvis i Peru og Indonesien, hvor to skovbevaringsprojekter beskytter 1,8 millioner hektar truet skov og vådområde. Alene de to projekter genererer hvert år 10 millioner CO2-kreditter. Det svarer til, at en udledning af 10 mio. tons CO2 til atmosfæren er undgået eller fjernet. Til sammenligning udledte Danmark i alt 51,9 millioner tons CO2 i 2018.

Ifølge FN’s klimapanel stammer mellem 15 og 20 pct. af den årlige, globale drivhusgasudledning fra skovrydning, dræning af vådområder, mm. Til sammenligning kommer ca. 24 pct. af udledningen fra transporten2.

Læs mere om initiativet på: www.dccenergi.dk/co2 eller www.shell.dk/co2  

Yderligere information
Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, 2220 0467

 

1) Projekterne findes i dag i Asien, Afrika, Europa samt Nord- og Sydamerika, og er certificeret under internationalt anerkendte standarder som VCS, Gold Standard og CCB Standards. En CO2-kredit svarer til et tons CO2, der enten er undgået udledning af eller som er blevet fjernet.

2) Det Internationale Energiagentur, https://www.iea.org/topics/transport

DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
CVR: 32141846

LinkedInFølg os på LinkedIn

Kundeservice:
70 10 20 10
[email protected]


FacebookFølg os på Facebook

Shell Licensee
a DCC business