31-08-2017

Kanalrundfart sænker partikeludledning massivt

Kanalrundfart sænker partikeludledning massivt

Luften bliver nu renere i og omkring Københavns kanaler og på en række søer i Nordsjælland. Stromma Danmark, der driver Canal Tours Copenhagen og Baadfarten på Lyngby Sø, Furesøen, Bagsværd Sø og Vejle Sø, har nemlig netop udskiftet almindelig diesel i sine både med det renere GTL brændstof.

”Dieselmotorers partikeludledning er et velkendt problem. Vi tager nu endnu et skridt i vores miljøindsats og sænker udledningen af partikler fra vores turbåde. Det kommer turisterne og de tusinder af københavnere, der færdes i og omkring havnen til gode. Vi arbejder målrettet med at minimere vores miljøpåvirkning, og sammen med DCC Energi har vi fået en oplagt mulighed for at sænke vores udledning blot ved at fylde et nyt brændstof på vores både”, siger Mads V. Olesen, der er administrerende direktør i Stromma Danmark.

Et renere brændstof
Den store fordel ved Shell GTL er renheden i slutproduktet og at brændstoffet kan hældes på en dieselmotor uden videre tilpasning. I forhold til oliebaseret diesel brænder GTL renere med mindre røg og lugt. Med GTL udleder dieselmotorer op til 38% færre partikler og markant mindre NOx og CO. Shell GTL er derved en nem genvej til at sænke udledningen af skadelige partikler.


Fakta om GTL-brændstof

  • GTL står for Gas-To-Liquids og er et nyt og renere brændstof, som nu sælges i Danmark.

  • GTL er en syntetisk diesel, der bliver lavet på naturgas af olieselskabet Shell. Det brænder derfor renere end traditionel diesel og har en højere biologisk nedbrydelighed.

  • GTL kan anvendes præcis som almindelig diesel. Det kræver ingen justering af motoren eller anden investering i køretøjet at bruge det.

  • GTL er opløseligt i vand, og ved spild efterlader det hverken oliefilm på vandoverfladen eller diesellugt.

  • Brug af GTL kan sænke partikeludledningen fra dieselmotorer med op til 38 pct. sammenlignet med almindelig diesel. Samtidig reducerer det udledningen af skadelige stoffer som NOx og CO.


Links:

Læs mere om GTL

Læs artikel på ing.dk (Ingeniørens)

 

 

DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
CVR: 32141846

LinkedInFølg os på LinkedIn

Kundeservice:
Telefon: 70 10 20 10
E-mail: [email protected]

Shell Licensee
a DCC business