23-03-2016

DCC Holding A/S køber store dele af Shell i Danmark

DCC Holding A/S, en af Danmarks førende energivirksomheder, offentliggør i dag købet af 205 danske servicestationer, der vil blive drevet videre under det velkendte Shell-brand.
Aftalen omfatter også Shells brændstofsalg til erhvervsmarkedet og salg af flybrændstof til danske lufthavne. Med opkøbet udbygger DCC Holding A/S massivt sin tilstedeværelse på energimarkedet og bliver en af de førende brændstofleverandører til private, erhvervslivet, lufthavne og marineindustrien.

København d. 23. marts, 2016 – Energiselskabet DCC Holding A/S, som bl.a. ejer salgsselskabet DCC Energi, offentliggør i dag købet af et landsdækkende netværk af 205 danske servicestationer under Shells brand. Med købet accelererer DCC Holding A/S sin vækst på energimarkedet i Danmark. Opkøbet omfatter også Shells forretning for diesel- og fyringsolie til erhvervskunder, euroShell kortforretningen, Shell Cards og salget af flybrændstof til lokale og internationale flyselskaber i danske lufthavne.

Samtidig viderefører og udvikler DCC Holding A/S Shells mere end 100-årige historie i Danmark, som nu fortsætter med stærk lokal forankring og salg af højkvalitetsprodukter til danske kunder. Ifølge aftalen vil stationsnetværket med 205 servicestationer blive drevet videre under Shells brand.

”Købet af det omfattende stationsnetværk, som vi driver videre under Shell-skallen, og Shells erhvervsforretninger udbygger markant vores forretning i Danmark. Vi bliver nu en af de førende energivirksomheder her i landet. Opkøbet afspejler vores irske moderselskabs strategi om at udbygge tilstedeværelsen på markedet for servicestationer i Europa og bygger videre på nylige opkøb af stationsnetværk i både Sverige og Frankrig”, siger Christian Heise, adm. direktør i DCC Holding A/S og DCC Energi.

Aftalen er indgået med Couche-Tard og er led i det samlede salg af Shells danske forretning. DCC Holding A/S’ opkøb skal endeligt godkendes af konkurrencemyndighederne og overtagelsen forventes gennemført i 4. kvartal 2016. Frem til at overtagelsen er gennemført, vil salg af Shells kvalitetsprodukter og driften af servicestationerne fortsætte som hidtil.

DCC Holding A/S trådte ind på det danske energimarked i 2009 med opkøbet af dele af Shells danske forretning. I dag driver DCC Holding A/S en stor energiforretning via salgsselskabet DCC Energi, der sælger brændstof, fyringsolie, smøremidler, naturgas, el, kul og træpiller til over 60.000 kunder i Danmark. Med købet af endnu en stor del af Shell-forretningen bliver DCC Energi hovedleverandør af Shells produkter herhjemme.

DCC Holding A/S er ejet af irske DCC Energy, den førende forhandler af olie og LPG produkter i Europa.  

For yderligere information

Kontakt venligst, Christian Heise, adm. dir. i DCC Holding A/S og DCC Energi.

T: 2220 5135, M: [email protected]

Om DCC Holding A/S

DCC Holding A/S er ejet af irske DCC Energy Limited – en division under DCC plc., som er en international koncern, der sælger, servicerer, markedsfører og distribuerer bl.a. energiprodukter til hele Europa. Koncernen har hovedsæde i Dublin og har fire divisioner: DCC Energy, DCC Technology, DCC Healthcare og DCC Environmental. DCC plc. beskæftiger 11.000 medarbejdere i 14 lande og omsatte i seneste regnskabsår (marts 2015) for 10,6 mia. pund. DCC plc er noteret på børsen i London og er del af FTSE 100 Index.

I Danmark ejer DCC Holding A/S salgsselskabet DCC Energi, der sælger og markedsfører energiprodukter som fyringsolie, diesel, smøremidler, naturgas, el, kul, og træpiller til 60.000 kunder. DCC Energi handler med private forbrugere, landbruget, industrien og marinekunder i hele Danmark

DCC Energi er et uafhængigt selskab på det danske energimarked. DCC Energi har hovedkontor i Nærum nord for København og omsætter årligt for ca. 3,5 milliarder DKK og har omkring 85 ansatte. Se mere på www.dccenergi.dk

 

DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
CVR: 32141846

LinkedInFølg os på LinkedIn

Kundeservice:
Telefon: 70 10 20 10
E-mail: [email protected]

Shell Licensee
a DCC business