29-06-2018

”Biologisk krig” på forurenet grund vundet

En årelang biologisk krig mod en benzinforurening under Shell tanken på Roskildevej 453 er tæt på at være vundet. Tilbage i 2014 indledte Shell (og senere DCC Energi), miljøfirmaet Ejlskov og Brøndby kommune i tæt samarbejde en oprensning af grundforureningen under tankstationen. Så de seneste fire år har miljøfirmaet Ejlskov, som er specialister i oprensning af jord- og grundvandsforureninger, stået for opgaven med at fjerne forureningen.

Succes med ny biologisk miljøteknik

Som et af de første steder i Europa er jordforureningen blevet bekæmpet med hjælp fra naturens egne rengøringstropper. Nemlig med en ny biologisk miljøteknik som Brøndby Kommune fra starten har støttet aktivt op for at minimere gener for naboer, forbipasserende og kunder hos Shell og den nærliggende McDonald’s.

”Brøndby Kommune har en stor andel i, at vi i dag har fjernet over 95 pct. af benzinforureningen under stationen. Kommunen havde modet til at bakke op om en ny miljøteknik, og jeg er naturligvis glad for, at deres mod til at tænke i nye baner, nu er blevet belønnet”, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, som driver Shell stationerne i Danmark.

I stedet for at lukke tankstationen og køre tusinder af tons forurenet jord væk har væske med aktivt kul, næringsstoffer og mikroorganismer de seneste fire år stået for det underjordiske rengøringsarbejde. Via hundreder af huller er væsken sprøjtet ned i den forurenede jord, hvorefter mikroorganismer populært sagt har ’ædt’ forureningen væk. Og det med så stor succes, at Brøndby Kommune nu har erklæret Shell-grunden for officielt renset.

”De resultater vi har opnået i Brøndby har gjort projektet til en international succeshistorie. Den nye miljøteknik har virket utroligt godt. Arbejdet i Brøndby Kommune er et skoleeksempel på, hvordan andre kommuner, der står med forurenede grunde, kan vælge effektive alternativer til omfattende gravearbejde og udskiftning af jord”, tilføjer Palle Ejlskov, direktør i Ejlskov.

 

For yderligere information, kontakt venligst

Miljømedarbejder Henrik Ruø Jensen, Brøndby Kommune, Tlf: 4328 2445, [email protected]

Retaildirektør Søren Møller Maretti, Tlf. 2220 0467, E-mail: [email protected]

Om DCC Energi og netværket af Shell stationer

DCC Energi er en hastigt voksende energikoncern, som forsyner Danmark med en bred vifte af brændstoffer og energiprodukter. Selskabet er den største forhandler af kvalitetsprodukter fra Shell og Gulf og driver netværket af Shell tankstationer i Danmark. DCC Energi omsætter årligt for ca. 7 mia. kr. og har ca. 125 ansatte. Se mere på www.dccenergi.dk.

DCC Energi A/S
Nærum Hovedgade 8
2850 Nærum
CVR: 32141846

LinkedInFølg os på LinkedIn

Kundeservice:
Telefon: 70 10 20 10
E-mail: [email protected]

Shell Licensee
a DCC business